Al het relevante
nieuws over wetten
regelgeving en MenL!

Ik wil nieuws zien over

Ook een prijsplafond voor energie voor ondernemers

De energieprijzen in Nederland zijn op dit moment torenhoog. Veel huishoudens hebben moeite om de energiekosten te betalen. Daarom heeft het kabinet besloten een prijsplafond in te stellen. Waar dat prijsplafond eerst alleen voor particulieren zou gelden, heeft het kabinet nu besloten dat er ook een prijsplafond komt voor het mkb. Daarnaast zijn er nog enkele andere regelingen die in het leven worden geroepen om de energiekosten te beperken. MenL zet alle updates voor je op een rij!

Verduurzamen om hoge energiekosten voor bedrijven te voorkomen

De overheid stelt per 1 januari een prijsplafond in voor de energiekosten van huishoudens in Nederland. Zo’n zelfde maatregel zou voor veel bedrijven een uitkomst zijn komende winter, maar helaas is deze nog niet geïntroduceerd. Wel is duidelijk dat het kabinet werkt aan een pakket maatregelen voor het mkb. Tot die tijd kun je als ondernemer zelf ook een hoop doen. Je bedrijf verduurzamen bijvoorbeeld! Niet alleen gunstig voor je portemonnee (vooral op de lange termijn natuurlijk), maar ook voor het milieu! Benieuwd wat je kunt doen? MenL Cijferhelden legt het uit.

Prinsjesdag 2022: de 5 belangrijkste plannen voor ondernemers

Prinsjesdag 2022 - het nieuwe belastingplan is weer gepresenteerd! In de troonrede kondigde koning Willem-Alexander aan dat er flink wat plannen en maatregelen worden geïntroduceerd om de lage- en middeninkomens tegemoet te komen. Maar... Het geld dat hieraan uitgegeven wordt, moet natuurlijk ergens vandaan komen. Daarom worden er een aantal belastingen verhoogd, waardoor ook het MKB wordt geraakt. In dit artikel vertellen we je over de 10 belangrijkste wijzigingen voor 2023 waar jij als ondernemer rekening mee moet houden.

De proefplaatsing van het UWV: zo werkt het voor werkgevers

Er zijn in 2022 ontzettend veel openstaande vacatures. Misschien heb jij op dit moment ook moeite om mensen te vinden voor een bepaalde functie. Heb je wel eens aan een proefplaatsing via het UWV gedacht? Met een proefplaatsing neem je iemand aan die momenteel een uitkering krijgt van het UWV. Samen kunnen jullie kijken of de kandidaat past bij de organisatie - en of het werk past bij de kandidaat. Hoe dat werkt en wat de voordelen precies zijn? Dat lees je hier!

Meerwerk vs overwerk: wat is het verschil?

In veel organisaties werken mensen wel eens wat extra. De extra uren die zij maken bovenop de uren die ze volgens hun arbeidsovereenkomst moeten werken, noem je overwerk. Of meerwerk. Of… Misschien wel allebei. Het zit het eigenlijk met het verschil tussen meerwerk en overwerk?

Samenwerkingsovereenkomst opstellen: de MenL methode

Binnen onze klantengroep zien we bij MenL Cijferhelden verschillende manieren om samen te werken. De samenwerkingsovereenkomsten vliegen ons regelmatig om de oren - en het blijft leuk om hier steeds in te duiken. Maar of je nu een Maatschap / Vennootschap Onder Firma (VOF) hebt of dat je met meerdere aandeelhouders een BV-structuur aangaat: communicatie is het allerbelangrijkste. Een goede communicatie bij het opstellen van je overeenkomst is, in combinatie met de juiste kennis natuurlijk, key voor het slagen van je samenwerking. En laten de cijferhelden van MenL daar nou best goed in zijn! Vandaag nemen we je mee in wat belangrijke zaken bij het opstellen van jouw samenwerkingsovereenkomst.

Je kantoor energiezuinig maken: zo doe je dat

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Zonder dit keurmerk mag je jouw pand niet meer als kantoor gebruiken. Belangrijk dus om te controleren of je al aan deze nieuwe eisen voldoet! Maar hoe doe je dat? En belangrijker nog, hoe zorg je ervoor dat je aan de eisen gaat voldoen als je nu energielabel D t/m G hebt? Je leest het in dit artikel!

Ziekteverzuim tegengaan: hoe wij dat bij MenL doen

Een tijdje geleden deelden wij een artikel over het ziekteverzuim in Nederland. Het ziekteverzuim lag in het tweede kwartaal van 2022 namelijk flink wat hoger dan in het eerste kwartaal van het jaar. Goed zorgen voor je medewerkers is dus belangrijk. We gaven je daar vijf tips voor, maar kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe wij dat zelf eigenlijk doen. Dus daarom: vijf concrete voorbeelden van hoe je ziekteverzuim kunt voorkomen! Van MenL Cijferhelden, voor jou.