Is jouw eenmanszaak, vereniging of bv flink aan het groeien en zie je door de facturen je bureau niet meer?

Dit kan MenL voor groeiende bedrijven betekenen

Administratie

Bij MenL werken cijferhelden die jouw volledige administratie voor je in kunnen richten en kunnen bijhouden. We werken met Exact Online, een uitgebreide tool voor je volledige boekhouding. Wij geven je de handvatten en tools om zo min mogelijk bezig te zijn met je administratie. Het enige dat jij hoeft te doen, is het invoeren van je bonnetjes en indien nodig het controleren van jouw aangiftes. En groeit jouw bedrijf hard door? Dan groeit Exact gewoon met je mee!

Aangiften

Als ondernemer zijn er verschillende aangiften die je misschien moet doen, denk aan de omzetbelasting, de inkomstenbelasting, de loonbelasting, de vennootschapsbelasting en meer. MenL kijkt welke aangiften jij moet doen en neemt deze volledig voor je uit handen. Zo kun jij je gewoon blijven focussen op wat je het liefst doet!

Jaarrekeningen voor BV’s, stichtingen en verenigingen

Elk jaar moet je je financiële boekjaar afsluiten. Bij MenL kunnen we deze afsluiting volledig voor je regelen. We helpen jou bij het verzamelen van de juiste documenten en stellen vervolgens je jaarrekening op. Uiteraard spreken we deze volledig met je door, zodat je helemaal op de hoogte bent!

Jaarrapporten voor ZZP’ers of maatschappen

Als ZZP’er of maatschap sluit je je jaar af met een jaarrapport. Dit rapport kun je vervolgens gebruiken bij je aangifte inkomstenbelasting. Jouw cijferhelden helpen je bij het verzamelen van de benodigde documenten en stellen vervolgens jouw jaarrapport op. Daarnaast kunnen we je uiteraard helpen bij jouw aangifte inkomstenbelasting!

Loonadministratie

Als je als ondernemer werknemers in dienst hebt, moet je een loonadministratie voeren. Jouw cijferhelden van MenL ontzorgen je volledig op het gebied van jouw loonadministratie, van het opstellen van de contracten tot de salarisverwerking. En heb je hulp nodig met functioneringsgesprekken? Ook dat valt onder de MenL service!

HRM

MenL helpt jou graag bij alles wat te maken heeft met HRM. Van het opstellen van de contracten, het regelen van verlof en verzuim en hulp bij het voeren van functioneringsgesprekken tot het regelen van auto’s van de zaak en bijbehorende bijtelling… Wij weten er alles vanaf en houden de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht goed in de gaten. En zodra die ontwikkelingen invloed hebben op jouw bedrijf laten we het je natuurlijk meteen weten!

Estate planning

Estate planning gaat over het beheer van jouw kapitaal en vermogen, met als doel om je nalatenschap belastingtechnisch goed in te richten. Bij MenL weten we alles over wat er mogelijk bij jouw toekomst komt kijken. We helpen je bij het opstellen van een goed testament, kijken samen naar mogelijke schenkingen en zorgen voor vermogensstructurering. Ook zijn wij volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van hypotheek, pensioen, vermogensbeheer en familiekapitaal. Samen zorgen we ervoor dat jouw nalatenschap zo goed mogelijk geregeld is!

Kwartaalgesprekken

We vinden het belangrijk dat jij goed op de hoogte bent van wat er gebeurt. Niet alleen binnen jouw bedrijf, maar ook in de wereld om je heen. Daarom hebben we elk kwartaal een gesprek waarin wij naast jou komen zitten, je financiën doorspreken, je te helpen bij mogelijke vragen en de strategie van jouw bedrijf onder de loep te nemen.

De extraatjes van de MenL service

Als groeiend bedrijf komen er steeds meer zaken op je bord te liggen. Zo krijg je misschien te maken met meerdere BV’s, het zijn van een DGA en meer. Jouw MenL cijferheld helpt je dan niet alleen bij je administratie, maar ook bij andere vragen. We denken mee over je strategie en kunnen de contacten met banken en verzekeraars voor je onderhouden. En heb je vragen over de toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van schenkingen of je pensioen? Wij staan voor je klaar!

Kennismaken?

Wil je bij ons langskomen voor een kennismaking, persoonlijk advies of gewoon een goed gesprek onder het genot van een kop koffie? Dat kan! Wij helpen je graag het beste uit je onderneming te halen.