Bij MenL werken adviseurs en cijferhelden die je met alle liefde helpen bij je administratie.

Dit kan MenL voor start-ups betekenen

Bij MenL werken adviseurs en cijferhelden die je met alle liefde helpen bij je administratie en ondernemersvragen. Ben je net begonnen met je bedrijf en kun je wel een sparringpartner gebruiken? Dan is MenL de juiste partij voor jou. Of je nu als ZZP’er / eenmanszaak, vof / maatschap, stichting, vereniging of bv start, MenL staat voor je klaar.


Hulp bij de start van je bedrijf

Als je aan de start van je bedrijf staat, heb je veel vragen. Voor welke rechtsvorm kies je bijvoorbeeld? Wil je een eenmanszaak oprichten, of ga je voor een maatschap of bv? Op basis van jouw ambities en diensten kunnen wij je adviseren. Daarnaast helpen we je met het invullen van de formulieren die de KVK voor jouw inschrijving in het handelsregister nodig heeft en zorgen we samen voor een vliegende start.


Administratie

Bij MenL werken cijferhelden die jouw volledige administratie voor je in kunnen richten en kunnen bijhouden. We werken met Exact Online, een uitgebreide tool voor je volledige boekhouding. Wij geven je de handvatten en tools om zo min mogelijk bezig te zijn met je administratie. Het enige dat jij hoeft te doen, is het invoeren van je bonnetjes en indien nodig het controleren van jouw aangiftes. En groeit jouw bedrijf hard door? Dan groeit Exact gewoon met je mee!


Aangiften

Als ondernemer zijn er verschillende aangiften die je misschien moet doen, denk aan de omzetbelasting, de inkomstenbelasting, de loonbelasting, de vennootschapsbelasting en meer. MenL kijkt welke aangiften jij moet doen en neemt deze volledig voor je uit handen. Zo kun jij je gewoon blijven focussen op wat je het liefst doet!


Jaarrekeningen voor BV’s, stichtingen en verenigingen

Elk jaar moet je je financiële boekjaar afsluiten. Bij MenL kunnen we deze afsluiting volledig voor je regelen. We helpen jou bij het verzamelen van de juiste documenten en stellen vervolgens je jaarrekening op. Uiteraard spreken we deze volledig met je door, zodat je helemaal op de hoogte bent!


Jaarrapporten voor ZZP’ers of maatschappen

Als ZZP’er of maatschap sluit je je jaar af met een jaarrapport. Dit rapport kun je vervolgens gebruiken bij je aangifte inkomstenbelasting. Jouw cijferhelden helpen je bij het verzamelen van de benodigde documenten en stellen vervolgens jouw jaarrapport op. Daarnaast kunnen we je uiteraard helpen bij jouw aangifte inkomstenbelasting!


Kwartaalgesprekken

We vinden het belangrijk dat jij als starter goed op de hoogte bent van wat er gebeurt. Niet alleen binnen jouw bedrijf, maar ook in de wereld om je heen. Daarom hebben we elk kwartaal een gesprek waarin wij naast jou komen zitten, je financiën doorspreken, je helpen bij mogelijke vragen en de strategie van jouw bedrijf onder de loep te nemen.

De extraatjes van de MenL service

Als startende ondernemer heb je waarschijnlijk veel vragen. Daarom nemen wij uitgebreid de tijd om jou en je bedrijf te leren kennen en plannen we ruim de tijd in voor onze gesprekken. Zo kunnen we je helpen bij al je vragen. Daarnaast heb je elk kwartaal een gesprek met één van onze cijferhelden om bij te praten, jouw administratie door te nemen en antwoord te krijgen op alle vragen die je hebt. En heb je tussendoor een vraag? Dan mag je ons natuurlijk ook altijd bellen!

Kennismaken?

Wil je bij ons langskomen voor een kennismaking, persoonlijk advies of gewoon een goed gesprek onder het genot van een kop koffie? Dat kan! Wij helpen je graag het beste uit je onderneming te halen.