Download: de essentiële onderdelen van een factuur op een rij

Als ondernemer voor de belastingdienst doe je elk kwartaal BTW-aangifte. Je berekent BTW over de producten en/of diensten die jij aan anderen levert, maar er wordt ook BTW aan jou gerekend als je iets (in)koopt of afneemt. Deze BTW mag je bij de BTW-aangifte weer aftrekken. Maar let op: dit mag alléén als de facturen de juiste elementen bevatten! Wat de essentiële onderdelen van een factuur zijn? Dat vind je in onze handige download. Lees snel verder!

De inhoud van de factuur telt!

Om BTW te kunnen aftrekken, moet je een goede factuur in jouw bezit hebben. Daarom is het belangrijk dat je alle facturen die je binnenkrijgt nog eens aan een kritische blik onderwerpt. Als de factuur niet voldoet aan de eisen, kan de belastingdienst de BTW-aftrek bij een controle namelijk weigeren! Alleen BTW vermelden is helaas niet genoeg. In onderstaande download vind je een handig overzicht van de essentiële elementen van een factuur. Download ‘m en sla ‘m op een handige plek op, zodat je bij elke binnenkomende (inkoop)factuur kunt checken of deze voldoet aan de eisen!

Download leaflet met essentiele elementen van factuur

Hulp nodig?

Ben je een startende ondernemer en heb je hulp nodig bij het opstellen van jouw eigen facturen of het controleren van inkoopfacturen? De cijferhelden van MenL helpen je maar al te graag op weg. Check hier wat wij kunnen betekenen voor jou als startende ondernemer of neem direct contact met ons op. En psst, ook als je een ervaren ondernemer bent kunnen wij je altijd helpen bij het checken van jouw facturen! Kom vooral langs voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw boekhouding tip top in orde is!

Verder lezen?

Een kantoor aan huis en de Belastingdienst: dit moet je weten!

Veel zzp’ers, startende bedrijven en zelfs gevestigde bedrijven doen het: wonen en werken in één pand. Met of zonder personeel, het lijkt ideaal om een kantoor of werkruimte aan huis te hebben, zeker als het nog niet van belang is om een pand te huren of te kopen. Maar is het ook zo ideaal? Een kantoor aan huis is niet altijd aftrekbaar. In dit artikel nemen we je mee in de feiten en voorwaarden van de Belastingdienst rondom een kantoor aan huis!

Personeelssubsidies 101: Subsidie praktijkleren

Voor heel wat organisaties is personeel de allergrootste kostenpost. Maar gelukkig zijn er ook heel wat mogelijkheden om op deze kosten te besparen! In onze serie ‘Personeelssubsidies 101’ nemen we je mee in een aantal interessante subsidies en tegemoetkomingen die jou kunnen helpen te besparen. In het eerste artikel gingen we in op de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk, in dit artikel gaan we in op scholingssubsidies – en in het bijzonder de subsidie praktijkleren.