Download: de essentiële onderdelen van een factuur op een rij

Als ondernemer voor de belastingdienst doe je elk kwartaal BTW-aangifte. Je berekent BTW over de producten en/of diensten die jij aan anderen levert, maar er wordt ook BTW aan jou gerekend als je iets (in)koopt of afneemt. Deze BTW mag je bij de BTW-aangifte weer aftrekken. Maar let op: dit mag alléén als de facturen de juiste elementen bevatten! Wat de essentiële onderdelen van een factuur zijn? Dat vind je in onze handige download. Lees snel verder!

De inhoud van de factuur telt!

Om BTW te kunnen aftrekken, moet je een goede factuur in jouw bezit hebben. Daarom is het belangrijk dat je alle facturen die je binnenkrijgt nog eens aan een kritische blik onderwerpt. Als de factuur niet voldoet aan de eisen, kan de belastingdienst de BTW-aftrek bij een controle namelijk weigeren! Alleen BTW vermelden is helaas niet genoeg. In onderstaande download vind je een handig overzicht van de essentiële elementen van een factuur. Download ‘m en sla ‘m op een handige plek op, zodat je bij elke binnenkomende (inkoop)factuur kunt checken of deze voldoet aan de eisen!

Download leaflet met essentiele elementen van factuur

Hulp nodig?

Ben je een startende ondernemer en heb je hulp nodig bij het opstellen van jouw eigen facturen of het controleren van inkoopfacturen? De cijferhelden van MenL helpen je maar al te graag op weg. Check hier wat wij kunnen betekenen voor jou als startende ondernemer of neem direct contact met ons op. En psst, ook als je een ervaren ondernemer bent kunnen wij je altijd helpen bij het checken van jouw facturen! Kom vooral langs voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw boekhouding tip top in orde is!

Verder lezen?

Jaarverantwoordingsplicht voor zorgaanbieders: hoe zit het?

Veel zorgaanbieders krijgen vanaf 2023 te maken met de jaarverantwoordingsplicht. Een flinke mond vol - en misschien ook best een ingewikkeld iets. Vanaf boekjaar 2022 zijn de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en de aanpassingswet Wtza (AWtza) van kracht. Hierdoor vallen tegenwoordig veel meer zorgaanbieders onder de meld- en vergunningsplicht, het interne toezicht en ook de jaarverantwoordingsplicht. Dit laatste komt vooral door de AWtza. Maar hoe zit het daar precies mee? MenL legt het uit!

Zzp’er of werknemer: zo zit het met schijnzelfstandigheid

De laatste tijd is er veel te doen over schijnzelfstandigheid. Kijk maar eens naar de uitspraak van de Hoge Raad over Deliveroo, dat zijn bezorgers vroeg om als zzp’er te werken. Onterecht, zo blijkt nu nadat vakbond FNV de bezorgdienst voor de rechter sleepte - en de Hoge Raad uitspraak deed over de zaak. Maar hoe zit het precies met schijnzelfstandigheid, wanneer is een werknemer een werknemer en wanneer mag iemand als zzp’er voor je aan de slag? En, ook niet geheel onbelangrijk: welke regels komen eraan op het gebied van werken als zzp’er? MenL legt het uit!