Box 3 update – juni 2024

Begin juni 2024 heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan over box 3: de huidige box-3 heffing blijft discriminerend en gaat op de schop! Vanaf nu zal de belasting in box 3 dus worden berekend op basis van het werkelijk rendement in plaats van een geschat rendement. Deze wijziging heeft flinke gevolgen voor de overheid, maar natuurlijk ook voor iedereen met vermogen in box 3.
Box 3 update - Uitspraak Hoge Raad juni 2024 - MenL Cijferhelden

Wat betekent dit voor jou? 

Er ligt nu een voorstel om de nieuwe wetgeving vanaf 2027 in te laten gaan. Dit zou betekenen dat jouw belastingaangifte voor box 3 dan gebaseerd zal zijn op het werkelijk rendement, wat eerlijker en nauwkeuriger is. Voor nu geldt dat de Belastingdienst eerst gaat bepalen hoe het box 3-inkomen precies zal worden berekend. Als dit gevolgen heeft voor jou, ontvang je later dit jaar een brief van de Belastingdienst. 

Hoe nu verder met box 3? 

De komende tijd gaan we in onze kwartaal- en jaargesprekken uiteraard in op wat deze uitspraak voor jou persoonlijk betekent. Belangrijk is dat iedereen compensatie aan mag vragen, maar je moet wel kunnen aantonen dat je hier daadwerkelijk recht op hebt. 

Het is nog even afwachten hoe alles er precies uit zal zien, maar uiteraard houden wij de veranderingen nauwlettend in de gaten en zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerd blijft. Meer weten over de impact op jouw persoonlijke situatie? Neem dan vooral contact met ons op, jouw favoriete Cijferhelden staan voor je klaar! 

 

Benieuwd naar de volledige uitspraak van de Hoge Raad? Hier vind je ‘m!

Verder lezen?

Groene arbeidsvoorwaarden implementeren: hoe pak je het aan?

Steeds meer bedrijven zijn bezig met verduurzaming. Niet alleen op het gebied van hun (kantoor)pand, maar ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden! Tegenwoordig denken veel bedrijven na over het implementeren van zogeheten groene arbeidsvoorwaarden: arbeidsvoorwaarden die je kunt aanbieden om de duurzaamheid en het milieubewustzijn onder jouw collega’s te stimuleren. Groene arbeidsvoorwaarden kunnen inspelen op allerlei verschillende onderwerpen. Welke onderwerpen dit zijn - en hoe je ze implementeert in jouw eigen arbeidsvoorwaardenpakket? Dat vertellen we je in dit artikel!

MenL Cijferhelden x Pauwmans: een overheerlijke wisselwerking

Op 1 februari 2021 werd Pauwmans opgericht: een bedrijf van vier vrienden met een passie voor goede koffie, lekker eten en een flinke dosis gastvrijheid. Wat begon als een mobiele food-/koffietruck in de Broekpolder, is inmiddels een waar begrip in Vlaardingen. Sinds 1 november 2022 is de vaste stek van Pauwmans op De Loper geopend. Sinds de start van de onderneming mogen we bij MenL Cijferhelden de boekhouding verzorgen. Nik Hermans, één van de eigenaren van Pauwmans, vertelt: “We waren op zoek naar een kantoor dat ons goed kon adviseren en er flink wat verstand van had, zodat wij ons konden bemoeien met de dingen die we leuk vonden.” Bij MenL vonden ze uiteindelijk zelfs meer dan dat stukje ontzorging: al snel ontstond er een te gekke wisselwerking waar niet alleen wij, maar zelfs onze klanten van profiteren!