Download: de essentiële onderdelen van een factuur op een rij

Als ondernemer voor de belastingdienst doe je elk kwartaal BTW-aangifte. Je berekent BTW over de producten en/of diensten die jij aan anderen levert, maar er wordt ook BTW aan jou gerekend als je iets (in)koopt of afneemt. Deze BTW mag je bij de BTW-aangifte weer aftrekken. Maar let op: dit mag alléén als de facturen de juiste elementen bevatten! Wat de essentiële onderdelen van een factuur zijn? Dat vind je in onze handige download. Lees snel verder!

De inhoud van de factuur telt!

Om BTW te kunnen aftrekken, moet je een goede factuur in jouw bezit hebben. Daarom is het belangrijk dat je alle facturen die je binnenkrijgt nog eens aan een kritische blik onderwerpt. Als de factuur niet voldoet aan de eisen, kan de belastingdienst de BTW-aftrek bij een controle namelijk weigeren! Alleen BTW vermelden is helaas niet genoeg. In onderstaande download vind je een handig overzicht van de essentiële elementen van een factuur. Download ‘m en sla ‘m op een handige plek op, zodat je bij elke binnenkomende (inkoop)factuur kunt checken of deze voldoet aan de eisen!

Download leaflet met essentiele elementen van factuur

Hulp nodig?

Ben je een startende ondernemer en heb je hulp nodig bij het opstellen van jouw eigen facturen of het controleren van inkoopfacturen? De cijferhelden van MenL helpen je maar al te graag op weg. Check hier wat wij kunnen betekenen voor jou als startende ondernemer of neem direct contact met ons op. En psst, ook als je een ervaren ondernemer bent kunnen wij je altijd helpen bij het checken van jouw facturen! Kom vooral langs voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw boekhouding tip top in orde is!

Verder lezen?

Werknemers stimuleren om vakantie op te nemen? Dat is best belangrijk!

Als werkgever moet je je werknemers stimuleren om vakantie te nemen. Vakantie biedt je werknemers namelijk de mogelijkheid om uit te rusten van het werk, maar ook om optimaal te kunnen genieten van vrije tijd en ontspanning. Daarom hebben we in Nederland een verplicht minimum aantal vakantiedagen. Maar hoe ver reikt je verantwoordelijkheid om je werknemers te stimuleren tot het opnemen van vakantiedagen? En wat kun je doen als een werknemer maar door blijft werken en geen vakantie opneemt? Lees er alles over in dit artikel!

Mogen werknemers zelf vrije (religieuze) feestdagen kiezen?

Voor veel organisaties roept een nieuw jaar vol feestdagen een aantal vragen op. Christelijke feestdagen zijn in Nederland vaak vrije dagen, maar wat als deze feestdagen niet passen bij de religieuze of levensovertuigingen van jouw werknemers of collega's? Wat als zij bijvoorbeeld liever Diwali of Eid al-Fitr vieren dan Pasen of Pinksteren? Wat doe je binnen een diverse organisatie dan met de (standaard) vrije feestdagen? Kunnen werknemers bijvoorbeeld vrije religieuze dagen wisselen? In dit artikel leggen we er alles over uit!