Personeelssubsidies 101: Subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk

Personeelskosten zijn vaak de grootste kostenpost van een organisatie. Gelukkig bestaan er heel wat subsidies waar je als organisatie gebruik van kunt maken om deze kosten een beetje te drukken. In onze serie Personeelssubsidies 101 nemen we je mee in een aantal subsidies en regelingen die voor jou mogelijk interessant kunnen zijn. Vandaag: de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk!
Subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk: wat is het en wanneer kom je hiervoor in aanmerking?

Wat is de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk?

De subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk bestaat al sinds 1994 en is bedoeld om ondernemers te helpen innoveren. Organisaties die zich bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve technologieën, productieprocessen of software kunnen gebruik maken van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) en in aanmerking komen voor de subsidie. 

Via de WBSO-subsidie krijg je als het ware korting op de loonkosten en uitgaven voor jouw Research & Development (R&D)/Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O). 

Wanneer kom je in aanmerking voor de WBSO-subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De WBSO is er voor vrijwel alle bedrijven in Nederland die zich bezighouden met innovatie, vernieuwingen en ontwikkelingen. Ook starters en zzp’ers kunnen gebruik maken van de WBSO-subsidie! Je komt in aanmerking voor de WBSO-subsidie als je voldoet aan de volgende voorwaarden: 

  • Je ontwikkelt zelf een product, productieproces of software óf je voert zelf technisch-wetenschappelijk onderzoek uit;
  • Jouw innovatie o onderzoek vindt plaats binnen de EU;
  • De R&D-werkzaamheden worden planmatig aangepakt met bijvoorbeeld meerdere projectfases;
  • Je betaalt inkomsten- en/of loonbelasting;
  • De R&D-werkzaamheden zijn nog niet uitgevoerd.

Wat levert de subsidie je op?

De WBSO-subsidie komt feitelijk neer op een verlaging van de loonheffingen die je als organisatie moet afdragen over het loon van de medewerkers die zich bezighouden met R&D. De WBSO verloopt via twee schijven:

  • Schijf 1: 32% mindering van de R&D-(loon)kosten tot en met € 350.000. 
  • Schijf 2: 16% mindering van de R&D-(loon)kosten boven de €350.000.

Innovatieve starters kunnen zelfs nog meer voordeel behalen: zij krijgen 40% van de eerste €350.000 vergoed. Let wel: als je zelfstandige starter bent, moet je minimaal 500 uur per jaar besteden aan R&D-/S&O-werkzaamheden om gebruik te kunnen maken van de subsidie. 

Hoe werkt een aanvraag?

Je kunt een WBSO-subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In jouw aanvraag staat een projectomschrijving en een inschatting van de te maken uren en kosten. Als de aanvraag is goedgekeurd en je de subsidie toegezegd hebt gekregen, moet je de uren en kosten goed bijhouden. Zo kun je uiteindelijk aantonen dat je de subsidie terecht hebt ontvangen! 

Je kunt een WBSO-aanvraag vier keer per jaar indienen. Voor zelfstandigen geldt geen maximum, maar zorg er wel voor dat je de aanvraag uiterlijk één maand voor de start van jouw project indient. 

Hulp nodig?

Heb je vragen over de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk of heb je hulp nodig bij jouw aanvraag? De cijferhelden van MenL helpen je graag! Ook als je hulp nodig hebt bij de projectadministratie (kosten en uren) staan we voor je klaar. Neem vooral contact met ons op als je meer wilt weten! 

Verder lezen?

Een kantoor aan huis en de Belastingdienst: dit moet je weten!

Veel zzp’ers, startende bedrijven en zelfs gevestigde bedrijven doen het: wonen en werken in één pand. Met of zonder personeel, het lijkt ideaal om een kantoor of werkruimte aan huis te hebben, zeker als het nog niet van belang is om een pand te huren of te kopen. Maar is het ook zo ideaal? Een kantoor aan huis is niet altijd aftrekbaar. In dit artikel nemen we je mee in de feiten en voorwaarden van de Belastingdienst rondom een kantoor aan huis!

Personeelssubsidies 101: Subsidie praktijkleren

Voor heel wat organisaties is personeel de allergrootste kostenpost. Maar gelukkig zijn er ook heel wat mogelijkheden om op deze kosten te besparen! In onze serie ‘Personeelssubsidies 101’ nemen we je mee in een aantal interessante subsidies en tegemoetkomingen die jou kunnen helpen te besparen. In het eerste artikel gingen we in op de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk, in dit artikel gaan we in op scholingssubsidies – en in het bijzonder de subsidie praktijkleren.