MenL Cijferhelden bestaat in 2023 25 jaar!

Driewerf hoera voor MenL Cijferhelden! Wij blazen dit jaar namelijk 25 kaarsjes uit! We startten als administratiekantoor in de Mahlerstraat in Vlaardingen. We bouwden de benedenverdieping om tot kantoor waar wij ondernemers uit Vlaardingen en omstreken konden helpen bij het opzetten en bijhouden van een feilloze boekhouding. We startten vanuit de verbouwde slaapkamer, maar breidden langzaamaan uit naar de volledige benedenverdieping. Nu, 25 jaar later, staat er aan de Arij Koplaan een administratie- en accountantskantoor waar nog elke dag met héél veel plezier wordt gewerkt en waar wij ontzettend trots op zijn!
MenL Cijferheldne - Lucia, Dennis en Marcel op de Spaanse trappen in Vlaardingen

Van toekomstdroom naar realiteit

Naamgevers van MenL, Marcel en Lucia, startten samen, maar in 2010 stapte Dennis Breevaart binnen als stagiair. In 2013 verhuisden we van de Mahlerstraat naar de Arij Koplaan – en we droomden groot. Er werd flink verbouwd, we kochten meer bureaus dan we collega’s hadden en richtten een fotostudio in voor Marcel. Ruimte was er immers zat! Tot er steeds meer stagiair(e)s bij kwamen – die vrijwel allemaal bleven hangen. De sfeer en werkwijze van MenL Cijferhelden was té aantrekkelijk om de organisatie te verlaten!

Ondertussen werd de samenwerking tussen Marcel, Dennis en Lucia steeds hechter. Dennis had zijn toekomstplannen al breeduit besproken. Vanuit zijn mbo opleiding wilde hij doorstromen naar de accountantsopleiding. Het drietal besloot samen voor deze toekomst te gaan en in september 2021 was het nieuwe MenL Cijferhelden (toevallig ook accountant) een feit.

Een gouden formule met oog voor de mens

Op de vraag wat MenL Cijferhelden zo uniek maakt, heeft Marcel  een duidelijk antwoord: “Door digitalisering en automatisering gaat alles veel sneller, maar verlies je ook snel de mens uit het oog. Wij vinden een persoonlijke connectie heel belangrijk en zorgen er dus voor dat wij onze klanten regelmatig zien.” Elk kwartaal bespreken de collega’s van MenL de cijfers van het kwartaal door met de klant. “Deze kwartaalgesprekken zijn heel fijn. We houden de lijntjes met de klanten kort, kunnen weer lekker even bijkletsen en zijn er vroeg bij als er eventuele problemen of natuurlijk kansen ontstaan.” En dat persoonlijke contact gaat wat de collega’s van MenL betreft nooit veranderen.

In de loop der jaren zijn veel klanten met MenL meegegroeid. Daarom wordt het 25-jarig bestaan ook uitvoerig met klanten gevierd. “In juli hebben we een aantal klanten meegenomen naar Golfbaan Schinkelshoek voor een middag golfen, borrelen en barbecueën. Laatst zijn we bij Adventure Vlaardingen geweest voor een sportieve middag en binnenkort trekken we naar Racesquare Rotterdam voor een echte F1 race-ervaring.” De mix die tijdens die uitjes ontstaat is ontzettend leuk, vertelt Marcel: “We hebben zowel grotere als kleinere klanten, maar elke klant is voor ons belangrijk. Het is heel leuk om te zien hoe ook onze collega’s en klanten onderling met elkaar omgaan en welke connecties er worden gelegd. Die menselijke connectie en touch is voor ons de kers op de taart. Wij mogen dan wel accountant zijn, maar driedelige pakken doen we niet aan. Laat ons maar lekker gewoon doen. Door dichtbij onszelf te blijven, zijn we gekomen waar we nu staan. En dat gaat nooit veranderen!” Op naar de volgende 25 jaar MenL Cijferhelden!

Meer weten over MenL Cijferhelden?

Kijk vooral rond op onze website om meer te weten te komen over onze organisatie en onze werkwijze. En wil je weten wat wij voor jou als organisatie/ondernemer kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!

Verder lezen?

Belastingplan 2024 & ondernemers: de 5 belangrijkste punten voor jou

Prinsjesdag is weer voorbij en op woensdag 20 september is er al druk gedebatteerd over de voorstellen uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2024. Maar wat staat er eigenlijk in deze plannen en wat betekent dat voor jou als ondernemer? Dat leggen we je in dit artikel uit! Let wel: het gaat hier nog om plannen. Deze plannen moeten eerst nog worden goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer. Toch is het fijn om alvast te weten wat er mogelijk op stapel staat. Lees je mee?  

Personeelssubsidies 101: Subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk

Personeelskosten zijn vaak de grootste kostenpost van een organisatie. Gelukkig bestaan er heel wat subsidies waar je als organisatie gebruik van kunt maken om deze kosten een beetje te drukken. In onze serie Personeelssubsidies 101 nemen we je mee in een aantal subsidies en regelingen die voor jou mogelijk interessant kunnen zijn. Vandaag: de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk!