De MenL hoogtepunten van 2022

Het jaar is weer bijna ten einde - tijd om traditioneel terug te blikken op de MenL hoogtepunten van 2022! Het was weer een fantastisch jaar vol mooie klanten, bijzondere momenten en goede gesprekken op de werkvloer. Het was een uitdaging om maar 5 momenten te kiezen, maar zoals ieder jaar is het ons toch weer gelukt. Zet je dus maar schrap voor de MenL hoogtepunten van 2022!
MenL hoogtepunten uit 2022 | MenL Cijferhelden | Accountant Vlaardingen

1. De verbouwing van ons kantoor

Na een nieuwe huisstijl en een nieuwe voorgevel was het tijd om ook de binnenkant van ons kantoor eens goed aan te pakken. Tijd voor een nieuwe inrichting! We kozen een nieuwe vloer én gingen voor moderne, ergonomische zit-sta bureaus. Werken bij MenL is nu nóg leuker en fijner geworden! Ook van profiteren? We zoeken nog steeds een nieuwe cijferheld… Misschien wordt jouw komst volgend jaar wel één van onze hoogtepunten! 😉 

2. Sporten met collega’s

In een jaar waarin personeelstekort en ziekteverzuim een groot probleem was, vonden wij het extra belangrijk om onze collega’s te laten zien dat wij hen waarderen – en dat wij vinden dat er meer is dan alleen maar knallen achter je bureau. Daarom legden wij ons werk in 2022 gezamenlijk een aantal keer wat eerder neer voor een potje teambuilding en lichaamsbeweging. Dankzij Sportcentrum Polderpoort konden wij padel ontdekken. Een super gave sport die wij volgend jaar zéker nog eens gaan beoefenen!  

3. Feest bij MenL!

Een reden voor een feestje moet je aangrijpen, vinden wij bij MenL. En hoe bijzonder is het als twee collega’ dan ook nog eens hun zestigste verjaardag bij je vieren?! We trokken alles uit de kast en stuurden onze samen-120-jarige-collega’s Diana en Monique op pad voor een heerlijke lunch… We hopen dat ze nog heel wat jaren hun verjaardag bij ons zullen vieren! 

4. Spreken op de Exact Accountancy Dag 2022

Bij MenL werken we al jaren met de software van Exact. Inmiddels hebben we onze Exact omgevingen (én die van onze klanten) zo ingericht dat de werkzaamheden soepel kunnen verlopen. Administratie, tussentijdse jaarrekening, deponeringen, fiscale aangiften… Alles loopt op rolletjes dankzij de software van Exact. We vonden het dan ook ontzettend tof dat wij op de Exact Accountacy Dag andere organisaties mochten inspireren over hoe je optimaal kunt werken met Exact. Een absoluut hoogtepunt uit 2022!  

5. Met vlag en wimpel geslaagd voor de NBA Toetsing

Toen wij een jaar geleden officieel een accountantskantoor werden, betekende dat ook dat wij nóg vaker worden getoetst aan de wetgeving en op het gebied van onze kennis. En dat is best logisch: als je een accountant in de arm neemt, wil je natuurlijk wel dat alles klopt. Daarom worden accountantskantoren regelmatig getoetst door de Raad van Toezicht. MenL Cijferhelden kreeg in 2022 ook weer iemand over de vloer. We werden positief getoetst en waren zo trots als een pauw! Ben jij op zoek naar een accountant in Vlaardingen die voldoet aan alle wettelijke eisen, maar het wel een beetje anders doet, niet 24/7 in een driedelig pak loopt en waar het gewoon gezellig is – of ken jij iemand die zo’n accountant zoekt? Dan maken wij graag kennis! 

Op naar weer een nieuw jaar vol hoogtepunten. Namens het volledige team van MenL Cijferhelden wensen wij jullie alvast ontzettend fijne feestdagen en een feestelijke jaarwisseling. We zien jullie weer in 2023! 

Verder lezen?

Werknemers stimuleren om vakantie op te nemen? Dat is best belangrijk!

Als werkgever moet je je werknemers stimuleren om vakantie te nemen. Vakantie biedt je werknemers namelijk de mogelijkheid om uit te rusten van het werk, maar ook om optimaal te kunnen genieten van vrije tijd en ontspanning. Daarom hebben we in Nederland een verplicht minimum aantal vakantiedagen. Maar hoe ver reikt je verantwoordelijkheid om je werknemers te stimuleren tot het opnemen van vakantiedagen? En wat kun je doen als een werknemer maar door blijft werken en geen vakantie opneemt? Lees er alles over in dit artikel!

Mogen werknemers zelf vrije (religieuze) feestdagen kiezen?

Voor veel organisaties roept een nieuw jaar vol feestdagen een aantal vragen op. Christelijke feestdagen zijn in Nederland vaak vrije dagen, maar wat als deze feestdagen niet passen bij de religieuze of levensovertuigingen van jouw werknemers of collega's? Wat als zij bijvoorbeeld liever Diwali of Eid al-Fitr vieren dan Pasen of Pinksteren? Wat doe je binnen een diverse organisatie dan met de (standaard) vrije feestdagen? Kunnen werknemers bijvoorbeeld vrije religieuze dagen wisselen? In dit artikel leggen we er alles over uit!