MenL Advies- en Administratiekantoor wordt MenL Cijferhelden

Driewerf hoera voor advies- en administratiekantoor MenL: na heel wat ontwikkelingen en een flink traject zijn we als MenL Cijferhelden helemaal klaar voor de toekomst! In dit persbericht lees je alles over onze transformatie.
MenL Advies- en Administratiekantoor wordt MenL Cijferhelden

Driewerf hoera voor advies- en administratiekantoor MenL: afgelopen zomer is Dennis Breevaart afgestudeerd als accountant. Op zich natuurlijk niets heel geks, zo’n afgeronde studie, maar voor een administratiekantoor is dat best een big deal. Als een administratiekantoor een accountant in dienst heeft, moet dit kantoor namelijk ook geregistreerd staan als accountant. En dat kun je dan stilletjes door laten voeren en verder aan de wereld voorbij laten gaan, maar dat kun je ook níet doen. En dat laatste is precies wat we bij MenL hebben gedaan. Met MenL Cijferhelden lanceren we namelijk een volledig vernieuwde identiteit én huisstijl!  

Driedelig grijs en een norse blik

Misschien heb je wel wat vooroordelen over accountants. Dat zijn vaak van die saaie types, met zo’n driedelig pak – bij voorkeur in het grijs – en een blik op onweer, toch? Nou, leer dan Dennis Breevaart eens kennen. Dennis doet niet aan pakken, is allesbehalve saai én is voor zover wij weten nog nooit gesignaleerd met iets anders dan een glimlach op zijn gezicht.  

En de rest van de cijferhelden van MenL dan? Nou, ook die doen daar niet aan. Bij MenL doen we liever normaal. Vlaardingse nuchterheid, zou je het kunnen noemen. Wij helpen je niet zomaar bij je financiën, je administratie, HRM of fiscale vraagstukken, maar we helpen je groeien. Kennisdeling staat voorop, we willen graag dat jij je kunt ontwikkelen. Daarom zitten we liever naast je dan tegenover je.  

MenL Cijferhelden en Exact Online  

MenL is een Exact gecertificeerd bedrijf en werkt volledig in de cloud. Wel zo handig, want daardoor kun jij 24/7 inzicht krijgen in je financiële situatie en kun je altijd en overal verkoopfacturen versturen, direct vanuit je boekhouding. En als alleen het idee van ingewikkelde administratieve werkzaamheden je een beetje gaat duizelen, is daar ook een oplossing voor: als partner van Exact kunnen de cijferhelden van MenL jouw processen zo efficiënt mogelijk inrichten. En als iets toch niet duidelijk is, kunnen onze klanten ons altijd bellen. We leggen het met alle liefde voor je uit!

Exact Online is een ideaal boekhoudprogramma voor zowel starters als groeiende bedrijven. Van het fotograferen van al je bonnetjes tot het hebben van overzichtelijke dashboards en van het inboeken en betalen van crediteurs tot volledige pakketten met o.a. voorraadbeheer en projectmanagementtools – Exact Online heeft het allemaal en groeit altijd met je mee.  

De voordelen van een accountant

Maar wat dan de voordelen zijn van een accountant? Dat kan Dennis je natuurlijk het allerbeste uitleggen: “Dat ik accountant ben, heeft voor onze klanten best een hoop voordelen. Zo ben ik nu bevoegd om jaarrekeningen mét samenstelverklaring op te stellen. Best handig, want zo’n combinatie vanuit een accountant kan je bij een bank of financier soms net wat verder brengen dan een jaarrekening zonder samenstelverklaring. Ook kan het zomaar zo zijn dat je bijvoorbeeld een bijzondere accountantsverklaring nodig hebt voor bijvoorbeeld een subsidie. Daar kan ik je dan dus ook bij helpen!”  

Maar belangrijker is misschien nog dat er met het afstuderen van Dennis – afgezien van onze huisstijl – niet zoveel zal veranderen. We blijven natuurlijk gewoon de cijferhelden die we zijn. En daarnaast hechten we nog steeds veel waarde aan de combinatie van cijfers én gevoel: een winst van €85.000 euro hoeft bijvoorbeeld niet veel te zeggen. Het gevoel daarbij is belangrijker: ben je tevreden met die winst? Of had je verwacht om meer winst te maken? Zo zie je maar: accountant zijn gaat verder dan de cijfers.  

Benieuwd naar het nieuwe MenL en naar wat we voor jou kunnen betekenen? Ontdek het op onze website. En wil je meer weten, een afspraak maken óf gewoon eens kletsen over hoe je weekend was? Neem dan vooral contact met ons op. De cijferhelden (én een heerlijke kop koffie) staan voor je klaar.  

Verder lezen?

Personeelssubsidies 101: Subsidie praktijkleren

Voor heel wat organisaties is personeel de allergrootste kostenpost. Maar gelukkig zijn er ook heel wat mogelijkheden om op deze kosten te besparen! In onze serie ‘Personeelssubsidies 101’ nemen we je mee in een aantal interessante subsidies en tegemoetkomingen die jou kunnen helpen te besparen. In het eerste artikel gingen we in op de subsidie voor speur- en ontwikkelingswerk, in dit artikel gaan we in op scholingssubsidies – en in het bijzonder de subsidie praktijkleren.

Mogen werknemers zelf vrije (religieuze) feestdagen kiezen?

Voor veel organisaties roept een nieuw jaar vol feestdagen een aantal vragen op. Christelijke feestdagen zijn in Nederland vaak vrije dagen, maar wat als deze feestdagen niet passen bij de religieuze of levensovertuigingen van jouw werknemers of collega's? Wat als zij bijvoorbeeld liever Diwali of Eid al-Fitr vieren dan Pasen of Pinksteren? Wat doe je binnen een diverse organisatie dan met de (standaard) vrije feestdagen? Kunnen werknemers bijvoorbeeld vrije religieuze dagen wisselen? In dit artikel leggen we er alles over uit!